Bezoek de musea en kastelen

Cultuur ervaren

Musea, kastelen en andere historische gebeurtenissen of monumenten. Deze vind je in de omgeving van Soof Heuvelrug.

Kasteel Amerongen

De echte kasteelliefhebber zal zich kostelijk vermaken in dit buitengewone kasteel uit de 17e eeuw. Binnen ontdek je het historische interieur en buiten bewonder je de bloementuin, de moestuin en een boomgaard. Er zijn diverse mogelijkheden voor een merkwaardig bezoek met familie, kinderen en groepen.

Pyramide van Austerlitz

Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich de Pyramide van Austerlitz. Na een fijne wandeling in de beboste omgeving kom je tot rust op het terras onder het genot van een drankje. Daarnaast is er een grote speeltuin voor kinderen met draaimolens, een treintje en meer.

Nationaal Militair Museum

Leer van alles over de land- en luchtmacht van vroeger en van nu. Samen met de hele familie beleef je een spannende en educatieve dag in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Militair Ereveld De Grebbeberg

De grootste veldslag van Nederlandse militairen, ook wel de Slag om de Grebbeberg genoemd, vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er sneuvelden vele Duitse en Nederlandse militairen en zo ontstond de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Soof ligt 'op' de Grebbeberg en zodoende vind je in de omgeving diverse herinneringen aan deze slag.