Soof Retreats
Vakantiehuisje in de natuur

Vakantiehuis in de natuur

 • Gelegen op de Utrechtse Heuvelrug
 • 17e eeuwse cultuur te zien in de omgeving
 • Rustig vakantiehuis in de natuur

Ontdek het vakantiehuis in de natuur van Utrecht

Op zoek naar een luxe en comfortabel vakantiehuis in de natuur? Kom naar Soof Heuvelrug in Utrecht! Wanneer je al aan komt rijden voel je direct de rust van Soof Heuvelrug. Ons vakantiehuis in de natuur ligt op de Utrechtse Heuvelrug en is dus omgeven door veel natuur. Pal tegenover ons vakantiehuis ligt Natuurgebied Kwintelooijen. Dit natuurgebied is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug en je kan er heerlijk wandelen. Ook is er in de omgeving 17e eeuwse cultuur te zien zoals Kasteel Amerongen, maar ook het Nationaal Militair Museum ligt in de buurt van het vakantiehuis in de natuur.

Vakantiehuis in de natuur op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug bestaat natuurlijk niet alleen uit Natuurgebied Kwintelooijen. De Utrechtse Heuvelrug beschikt over 40.000 hectare natuur. En dat biedt natuurlijk een heleboel mogelijkheden. Zo kun je vanuit je vakantiehuis in de natuur kilometers wandelen, fietsen en genieten van deze natuur. Maar er is meer dan natuur. 

Cultuur op de Utrechtse Heuvelrug 

Ook is er heel veel cultuur in het gebied te vinden in de buurt van ons vakantiehuis in de natuur. Een onderdeel hiervan zijn de vele landhuizen en kastelen. Aan het einde van de 17e eeuw trokken er namelijk heel veel koopplieden naar de Utrechtse Heuvelrug. Zij bowden hier massaal hun buitenhuizen om in de zomer de stad te kunnen ontvluchten en zich terug te kunnen trekken in de natuur. Deze buitenhuizen begonnen als kleine Hofstedes, maar groeiden uit tot grote buitenhuizen met imposante tuinen. En dat maakt de Utrechtse Heuvelrug zo'n uniek gebied. Kom jij het ontdekken tijdens je vakantie in het vakantiehuis in de natuur?

Omgevingsfaciliteiten op de Utrechtse Heuvelrug

 • Dagrecreatie Kwintelooijen
 • Kasteel Amerongen
 • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
 • Nationaal Militair Museum
 • Militair Ereveld De Grebbeberg
 • Nationaal Park De Hoge Veluwe
 • De Betuwe
 • Pyramide van Austerlitz

Utrechtse Heuvelrug

In dit grote bosgebied vind je tal van mooie plekjes om tot rust te komen. Je maakt mooie fietstochten of wandelingen over heuvels en door de groene bossen. Er zijn diverse natuur- en recreatiegebieden waar ook vogels gespot kunnen worden of bloemrijke velden en moerassen te vinden zijn.

Kasteel Amerongen

De echte kasteelliefhebber zal zich kostelijk vermaken in dit buitengewone kasteel uit de 17e eeuw. Binnen ontdek je het historische interieur en buiten bewonder je de bloementuin, de moestuin en een boomgaard. Er zijn diverse mogelijkheden voor een merkwaardig bezoek met familie, kinderen en groepen.

De Hoge Veluwe

De grootste en bekendste streek met een indrukwekkende flora en fauna.. Dat is natuurlijk De Hoge Veluwe. Een kenmerkend deel is dat de bezoekers over het park kunnen gaan met de 'witte fietsen'. Ook bezoek je er onder andere het Kröller-Müller museum en het Museonder.

Faciliteiten bij het vakantiehuis in de natuur

Op het park is heel veel te beleven, niet alleen in het vakantiehuis in de natuur, maar ook op het park. Zo is er een prachtig zwembad die geheel op zonne-energie verwarmd wordt. Na een frisse duik kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin. Ook zijn er verschillende activiteiten op het park bij het vakantiehuis in de natuur, zoals Paella avonden en samen rond het kampvuur zitten. Er is heel veel te beleven. Heb je een dagje zin om ultiem te ontspannen? Kom langs bij de brasserie! Hier kun je heerlijk borrelen of lunchen en genieten van de gezelligheid van alle gasten om je heen.

Hier vind je Soof Heuvelrug

Veelgestelde vragen over het vakantiehuis in de natuur

Welke natuurgebieden zijn er nabij het vakantiehuis in de natuur?

Ons vakantiehuis in de natuur ligt op de Utrechtse Heuvelrug en is dus omgeven door veel natuur. Pal tegenover ons vakantiehuis in de natuur van Soof Heuvelrug ligt dagrecreatiegebied Kwintelooijen, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Ook De Hoge Veluwe en De Betuwe zijn in de buurt, hier kan heerlijk gewandeld worden.

Welke faciliteiten zijn er aanwezig bij het vakantiehuis in de natuur?

Op het park is heel veel te beleven, er is een prachtig zwembad die geheel op zonne-energie verwarmd wordt. Na een frisse duik kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin. Verdere faciliteiten bij het vakantiehuis in de natuur zijn: rond het kampvuur zitten, verschillende activiteiten en heerlijk borrelen of lunchen bij de brasserie.